Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Recaredo Intens Rosat
  • Recaredo Intens Rosat

Intens Rosat

Recaredo | 2014

Review (0)
€ 25,90
Incl. BTW
Laatste items in voorraad

De delicate Pinot Noir en de zoete Monastrell gaan hand in hand in deze intens, droge en een prachtige rose cava van Recaredo. In het glas laten de fonkelende bubbels intens rood en rijpe vruchten stuiven uit het glas met pittige tonen, die in de mond blijven hangen na het proeven. Fris, droog met mooi fruit.


Bruisend & Fris
Garnaxta, Monastrell, Pinot Noir

Aantal :
  • 100% Beveiligde betaling
  • Levering binnen de 2 werkdagen

In het zuidoosten van Barcelona ligt Sant Sadurni d’Anoia, dé hoofdstad van de cava (in de Penedès). In 1924 begon Josep Mata Capellades, een profvoetballer die wat bijverdiende als “dégorgeur” bij een cavaproducent, onder zijn huis zelf een kelder uit te graven. Nu, 90 jaar later, staat het huis Recaredo bekend als pionier van de droge cava’s. De kelder is onvoorstelbaar indrukwekkend. Aangezien elke fles cava ten minste vijf (!) jaar op fles rijpt, liggen daar ongeveer 2 miljoen flessen.

Met 250 000 flessen per jaar is de productie laag voor een cavaproducent in die streek. Die lage productie komt voornamelijk door de strenge selectie en de biodynamische werkwijze, het hele proces is van begin tot einde handwerk. Recaredo is trouwens de eerste wijnbouwer in de DO Cava en de DO Penedès met het officiële Demeter-label, hét kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw.

8 Items

Land
Spanje
Jaartal
2014
Druif
Garnaxta, Monastrell, Pinot Noir
Sluiting
Kurk
Schenktemperatuur
Inhoud
75 cl
Biologisch
Ja
Smaakprofiel
Bruisend & Fris

Help onze klanten kiezen door als eerste een review te schrijven!

Review schrijven
Intens Rosat
Recaredo Intens Rosat

Intens Rosat

€ 25,90
Incl. BTW