Onze webshop maakt gebruik van cookies om een betere gebruikerservaring te bieden. Wij raden u aan om het gebruik ervan te accepteren. 

Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve
 • Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve

Côtes du Rhône Réserve

Famille Perrin | 2016

Reviews (1)
€ 7,92
€ 9,90
Bespaar 20%
Incl. BTW
Op voorraad

Een wijn met een goede balans en een gezonde frisheid. De wijn is minder dik dan veel witte Rhônewijnen en dat bevordert de elegantie en goede verteerbaarheid. In de finale een licht stroeve, positief werkende mineraliteit en een heerlijk koele smaakexplosie.


Vol & Zacht
Grenache Blanc, Bourboulenc, Viognier, Marsanne, Roussanne

Aantal :
 • 100% Beveiligde betaling
 • Levering binnen de 2 werkdagen

Algemeen
De geschiedenis van Beaucastel start in het begin van de 17e eeuw. De Perrins verschenen in het begin van de 20e eeuw. Ze zijn nu vijf generaties verder en er staat een wereldbedrijf op het gebied van kwaliteitswijnen met de Rhône als referentiepunt. Van zeer betaalbaar tot en met de absolute top.

De familie-portfolio in de zuidelijke Rhône is nu zo uitgebreid dat ze besloten hebben uitsluitend Rhône-wijnen van Perrin te voeren. Alles aan visie, techniek en wijngaardbewerking die Beaucastel de begeerde, mondiale toppositie bezorgd heeft, is van toepassing op de wijngaarden en de wijnen met de andere herkomstbenamingen, zoals
Ventoux, Lubéron, Côtes du Rhône, Gigondas, Vinsobres, Rasteau en Vacqueyras. Dit alles met behoud van het eigen karakter; de onderlinge verschillen tussen de wijnen zijn immers groot en bewijzen de respectvolle werkwijze.


Degustatie
Stralend van kleur, zeer bleek strogeel met een stralende witgouden glans. De neus is open en opvallend “vruchten-gedragen”. Vitale Rhône-expressie: volop abrikozen, perziken, kweepeer en appel. Het geheel voorzien van een subtiele, minerale en licht rokerige (vuursteen) invloed. De smaak is mooi versmolten, een zacht vloeiende aanzet en een fris-romige textuur. Krokant/sappige materie met een goede balans en een gezonde frisheid. De wijn is minder dik dan veel witte Rhônewijnen en dat bevordert de impressie van elegantie en goede verteerbaarheid. Opnieuw is er in de finale sprake van een licht stroeve, positief werkende mineraliteit en een heerlijk koele smaakexplosie.

Serveren
Een smaakrijke en breed inzetbare eetwijn (lunch en diner): Ideaal bij op de huid gebakken vis, gedroogde ham of ambachtelijke kazen (harde en zachte korst).

357 Items

Land
Frankrijk
Regio
Côtes du Rhône
Jaartal
2016
Druif
Grenache Blanc, Bourboulenc, Viognier, Marsanne, Roussanne
Sluiting
Kurk
Schenktemperatuur
Inhoud
75 cl
Smaakprofiel
Vol & Zacht

Download

TF Perrin CDR Wit

Download hier de technische fiche.

Download (258.64k)
Kris Delaere01-03-2021
Lekkere doordrinker

Lekker en betaalbaar, vlotte levering!

  Review schrijven
  Côtes du Rhône Réserve

  Klanten die dit product gekocht hebben, hebben ook deze producten gekocht:

  Famille Perrin Côtes du Rhône Réserve

  Côtes du Rhône Réserve

  € 7,92
  € 9,90
  Bespaar 20%
  Incl. BTW